Düşüncelerimizi Toparlayabilmek.

Herkes ya yaşadığı yerde durur ya yazlığına gider yazın. Bazıları ailesiyle ya da arkadaşlarıyla gider bazıları da yalnız. Yalnız gidenler ya yaşadığı bir olaydan kaçmak için ya da düşüncelerini toplayabilmek için gider. Her iki durumda yazın giderler. Çünkü kışın her biri şehirde ve gürültülü ortamdalar... 
Bazıları da yazın değil de kışın gidenler vardır. Onlar kamp için gider.
Her türlü bir şeyden kaçmak vardır özünde. Her zaman kaçarız şehirdeki gürültüden, bizi kötü hissettiren olaydan. Yorulmuşuzdur. Yıpranmışızdır. Toparlanıp geri dönmek için. 
Yaşadığı yerde duranlar peki. Onlar evlerinde aynı gürültüde dururlar. Onların düşüncelerini toparlama yeri yoktur. Çünkü her dakika çevresinde insanlar vardır. Özellikle geniş aileye sahip olanlar... Tek başında olanlar evlerinde gürültüler içinde camları kapalı düşünceleri toparlanır az da olsa... (Umarım) 
Geniş ailede yaşayanlar olsun, tek başına yaşayanlar olsun. Yazlığında bulunanlardan daha çok yıpranırlar. Yazlığında olanlar yıpranmış şekilde gitmişken şehirde olanlar daha fazla yıpranırlar. Her dakika her saat başında. Ama yazlığında bulunanlar ile şehirde yaşayanların her ikisi de hayatına devam etmeye çalışırlar en sonunda. Tek düze olan hayatlarına.


Yorumlar

  1. İlginç düşüncelerin var. Kendinden parçalar bunlar. Uzaklaşmak, kaçıp kurtulmak yada kendinle başbaşa mı kalmak özlenen ? Konuşur tartışırız bir gün ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder